Pikáns vörösboros marhapörkölt kovászos uborkával KETO
2017. szeptember 24. írta: Klarissza24

Pikáns vörösboros marhapörkölt kovászos uborkával KETO

Mámoros bódulat. 

 

Ez a régi jó magyaros étel, egy kicsit másképpen.


Gondolom, mindenki szereti a marhapörköltet, legalábbis mi nagyon, kókuszzsírral készítve, egészséges egytálétel és nem terheli meg a gyomrot, arról nem is beszélve, hogy a vörösboron is változtattam, most mondhatnák a pasik, na ezt meg sem kóstolnám, mert ez igazi csajos kaja lett, pedig érdemes kipróbálni. :) 


Pikáns vörösboros marhapörkölt kovászos uborkával KETO recept gluténmentes
Hozzávalók:
80 dkg marhalábszár
2 nagy ek kókuszzsír
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
5 dkg tüzes kolbász 
3 db nagy fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika 
3 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
½ tk kakukkfű
3 db babérlevél
1 tk ételízesítő (Bio házi)
Himalája só – ha szükséges ízlés szerint
½ tk hétbors durvára darált fűszer
2-3 tk Kalocsai pirospaprika
1 tk őrölt köménymag
1 mk majoránna
1 chili vagy chili pehely és ¼ erős zöldpaprika – aki nem szereti az erőset, magozza ki a paprikát
Spanyol Sangria bor itt – vagy száraz vörösbor - (keto étrendet követőek, ezt használják, de el is hagyható!)
marhaalaplé

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

Pikáns vörösboros marhapörkölt KETO recept
elkészítése:

A húst megmossuk, és falatnyi kockákra aprítjuk. A kolozsvári szalonnát, kolbászt, hagymát, paprikákat, paradicsomot kockára vágjuk.

Egy lábasba felforrósítjuk a kókuszzsírt, beletesszük a kolozsvári szalonnát, kolbászt és a hagymát, elkezdjük megpirítani, amikor kezd üveges színű lenni a hagyma, akkor beletesszük a paradicsomot, paprikát, erős paprikát, chilit, és pirítjuk, kb. 5 percig.

Utána levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük egy kis marhaalaplével, majd fél dl Sangria vörösborral (Keto étrendet követőek, száraz vörösbort használjanak vagy hagyják el.) Hozzáadjuk a húst, jól elkeverjük, és visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk, kb. 5 perc.


Ezt követően hozzáadjuk a fenti fűszereket, és hagyjuk rotyogni, és ha kezdi elfőni a levét, felöntjük mindig egy kis vörösborral. Főzési idő kb. 2 óra. Figyeljünk rá, le ne égjen, és tényleg, amikor kezdi elfőni a levét, akkor öntsük fel  vörösborral, nem sokkal, mindig csak egy picivel, mert a lényege a pörköltnek, hogy sűrű szaftos leve legyen. Ha megpuhult a marhahús, akkor van készen.

Friss kenyérrel, gluténmentes kenyérrel, (Keto étrendet követőek 80% szénhidrátcsökkentett kenyeret használhatnak (Spar, Tesco lehet kapni, vagy csak savanyúsággal vagy esetleg tésztát főzhetnek ki itt és itt.) mely el is készíthető recept itt, és itt, kovászos uborkával, vagy nokedlivel recept itt, gluténmentes nokedli receptet itt olvashatjátok, és zöldpaprikával megszórva és kovászos uborkával tálaljuk. 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása