Igazi ízvarázs!
Egyszerű, könnyed, laktató és mindenki szereti. :)
Bár most ez a töltött paprika, nem az Nagyi féle klasszikus, magyaros töltött paprika, hanem egy kicsit más. Igazából sült paprika, megtöltve minden finomsággal, és a nyúlós dupla sajt koronázza meg a tetejét. Isteni finom, nemcsak jól néz ki, de egészséges is. Arról nem is beszélve, hogy tényleg egyszerű elkészíteni.
Kezdőknek is ajánlom. :)
Húsos sajtos töltött paprika KETO gluténmentes recept
Hozzávalók:
3-4 db felső csirkecomb
Pác:
1 ek Himalája só
1 ek eritrit
1 szál zöldhagyma
1 vastagabb karika gyömbér
kb. fél liter víz
egy csipet chili pehely
Sült paprikához:
3 db Kaliforniai paprika
extra szűz olívaolaj
ötbors durvára darált fűszer
Himalája só
Raguhoz:
1 szál póréhagyma
kb. 50-60 g bacon apró kockára vágva
Fűszerek:
1 kk édes-erős steak bors
2 kk Las Vegasi grill fűszerkeverék
4 db csiperkegomba
2 zacskó mozzarella sajt
12 szelet vékonyra szeletelt sajt
2 ek kókuszolaj
A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Húsos-sajtos töltött paprika
elkészítése:
A csirkecombokat tegyük egy műanyag dobozba, majd keverjünk össze a pác hozzávalóit, öntsük a csirkecombokra, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni egy éjszakán keresztül, vagy pár órát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A Kaliforniai paprikát vágjuk félbe, majd a magrészét óvatosan vágjuk ki, de a szárát hagyjuk rajta, így szépen megáll majd a tepsibe.
Ezt követően kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal, majd helyezzük a félbe vágott paprikákat a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és tegyük az előmelegített sütőbe 30 percre.
Amíg sül a paprika, csöpögtessük el a csirkecombot, törölgessük meg, és csontozzuk ki, és vágjuk vékony csíkokra a húst. A bacont vágjuk fel kockára.
Majd a póréhagymát vágjuk félbe, és jól mossuk meg a réseknél, majd vágjuk fel.
Ha elkészültünk, akkor egy serpenyőbe vagy wokba forrósítsunk fel 2 ek kókuszolajat, majd dobjuk bele a bacont és kezdjük el pirítani, majd jöhet hozzá a póréhagyma és pirítsuk tovább.
Ezt követően adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkecombot, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük.
Közben már elkészült a paprika is, vegyük ki a sütőből, és tegyük félre.
Majd félig lefedve, többször megkeverve főzzük készre.
Ezt követően egy másik serpenyőbe egy ek kókuszolajat hevítsük fel és pirítsuk meg a felvágott gombát, ha elkészült a végén sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően, én egy csipetnyit adtam hozzá.
Vágjuk fel a mozzarella sajtot, apró kockára.
Ezután állítsuk össze a húsos-sajtos töltött paprikánkat. A paprikába helyezzünk bele egy szelet sajtot, rá a póréhagymás húsos ragut, majd a tetejére a pirított gombát, és megint jön rá egy szelet sajt, ezután pedig az apróra vágott mozzarella sajtot halmozzuk a tetejére.
Ha minden paprikát megtöltöttünk, akkor vegyük nagy hőmérsékletre a sütőt 200 fok, és addig süssük, amíg ráolvad a sajt, ez kb. 3-5 perc.
Ha elkészült, már is tálalhatjuk ezt az isteni töltött paprikát a családnak, barátainknak.
Kedves egészségetekre. :)
Ezt láttad már?
Töltött húsos-sajtos cukkinihajók
Tex-Mex Sajtos-húsos töltött tök
Sajttal-sárgarépával töltött rántott sonkatekercsek
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza