Sárgadinnye krémleves pirított baconnal KETO
2017. július 09. írta: Klarissza24

Sárgadinnye krémleves pirított baconnal KETO

Ízletes hűsítő finomság!


Igazi telitalálat, főzés nélküli, így megtartja a vitamintartalmát, és 10 perc alatt készen van.

 

Nyáron, amikor tombol a hőség, el sem képzelhetünk kellemesebbet, egy jól behűtött, enyhén fűszerezett, sárgadinnye krémlevesnél, mely csodákra képes. Frissít, oltja a szomjat és persze finom is, igazi vitaminbomba… :)
Kiváló immunerősítő hatással is rendelkezik. Rostjaival élénkíti az emésztést. Érdemes elkészíteni, mert isteni finom… :)


Sárgadinnye krémleves pirított baconnal és mandulapehellyel kETO
Hozzávalók:
1½ kg sárgadinnye
½ púpos kk reszelt gyömbér – ízlés szerint
kb. 15 db friss kisebb menta levélke – ízlés szerint
½-1 dl 30% habtejszín (zacskós) - ízlés szerint
kb. ½ lime leve – ízlés szerint
5 db szeletelt bacon
mandulapehely
További ízesítésre:
1 ek  eritrit vagy Agavé szirup – akinek szüksége van rá

Sárgadinnye krémleves pirított baconnal KETO
elkészítése:

Egy száraz serpenyőbe egy maréknyi mandula pelyhet pirítsunk meg, vigyázzunk, ne hagyjuk magára, mert nagyon hamar megég. Ha elkészültünk, öntsük ki egy tálkába, hogy a forró serpenyőbe ne piruljon tovább.

Ebbe a meleg serpenyőbe, helyezzük bele a bacon szeleteket és süssük ropogósra, arany barnára. Ha elkészültünk, vegyük ki egy konyhai papírtörlőre.

A gyömbért reszeljük le, a mentát mossuk meg, majd egy kicsit vágjuk apróra. Majd tegyük félre.


A sárgadinnyét vágjuk fel, és egy kanál segítségével kaparjuk ki a belső magrészét. Ezt követően, a tálaláshoz, egy karalábé vájóval kis gömböket szedjünk/vájunk ki a gyümölcs húsából. Majd ezt tegyük lefedve a hűtőbe. A többi dinnyét szeleteljük fel, és tegyük egy turmixba.


Ízesítsük a reszelt gyömbérrel, mentával, és a tejszínnel, keverjük jól össze. Kóstoljuk meg, ha szükséges tehetünk bele még gyömbért és mentát, vagy esetleg tejszínt. Ízesítsük lime levével ízlésünknek megfelelően, és még egyszer jól keverjük el. Akinek nem elég édes, ízesítheti Agavé sziruppal. Én nem tettem, nekem elég édes az, amit a dinnye természetessége ad.

Majd öntsük egy tálba, vagy akár egy befőttes üvegbe és lefedve mehet a hűtőbe hűsölni, minimum egy órára.


Tálalásnál, szedjük a tányérba a sárgadinnye gömböket, amelyeket kivájtunk. Majd merjük rá a sárdinnye krémlevest. Morzsoljuk össze, vagy vágjuk fel egy kés segítségével a pirított bacon szalonnát és szórjuk meg a leves tetejét, utána mandulapehellyel és mentával díszítjük.

Aki szeretné tejszín is csurgathat rá a tetejére vagy a gyerekeknek egy kis tejszínhabbal is kínálhatjuk, ezt az isteni finom sárgadinnye krémlevest. Befőttes üvegbe, vihetjük magunkkal a munkába is ebédre, de akár reggelire is jó választás ez a fincsi leveske.


További gyümölcs és krémleves receptjeimről, az alábbi elérhetőségen olvashattok:
Vegyes gyümölcsleves – főzés nélküli 
Tejszínes sárgabarack krémleves – főzés nélküli 
Vaníliás pudingos tejszínes meggyleves mandulapehellyel 
Vaníliás körteleves pisztáciával 
Hűtött eperkrémleves mandulával 
Joghurtos-avokádós/kapros uborkaleves grissinivel 
Tejszínes brokkolikrémleves pirított extrákkal

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása