A világbajnok: Különleges rántott csirkemell roppanós bundában
2018. május 21. írta: Klarissza24

A világbajnok: Különleges rántott csirkemell roppanós bundában

Minden falatja élvezetes!

Szuperropogós, omlós és ízletes!


Ha szereted a rántott húst, ez tuti jó választás, érdemes kipróbálnod. :)
Szerintem nincs olyan család, ahol ne kerülne az asztalra a rántott hús. Én gyerekkorom óta imádom, ezért is vagyok eltökélt híve, hogy mindig új ízesítést találjak ki, így soha sincsen egyforma rántott hús a családi asztalnál. Sőt, amiket készítek az egészséges étrendbe, diétába is beilleszthető, és a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Finomak, és nem tocsognak az olajban. Ez persze köszönhető a kókuszzsírnak is, melyről itt olvashatsz.




Amióta a lányom gluténérzékeny, így még jobban eltökélt vagyok, hogy mindig újabb és újabb ötletekkel rukkolja elő, persze az Ő nagy-nagy örömére. :) És ahogy mondta, „Anya, ez nagyon finom, minden falatja élvezetes”. :) Arról nem is beszélve, hogy akár zsömlébe, sok salátával, tuti jó rántott csirkés szendvics készíthető, melyet akár magunkkal is vihetünk munkába, vagy gyerekeknek tízóraira, uzsonnára, piknikre, kirándulásra is kiváló. De az ünnepi asztal sztárja is lehet, ez a finom rántott csirkemell.
Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni, és nagyon finom.



Különleges rántott csirkemell roppanós bundában, tejszínes krémes krumplipürével, narancsos salátával gluténmentes recept
Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé
tej
Fűszerek:
*Himalája só
*fokhagyma por
*Texasi füstős fűszerkeverék
*édes-erős steak bors
*Mediterrán grill fűszerkeverék
Panírozáshoz:
natúr corn flakes
mandula
rizsliszt
3 db tojás
1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű
2 ek tejszín
*ötbors durvára darált fűszer
*Himalája só
Saláta:
koktélparadicsom – félbe vágva
madársaláta
zöldhagyma
uborka
Narancsos saláta öntet:
1 db narancs kifacsart leve
egy csipet *ötbors durvára darált fűszer
kb. 1-1,5 dl extra szűz olívaolaj 
Sütéshez:
kb. 4-5 ek kókuszzsír
Tejszínes krumplipüré receptjét itt olvashatod

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Különleges rántott csirkemell roppanós bundában
elkészítése:

A csirkemellfiléket keresztbe kettévágjuk. Így kapunk 8 szeletet. Ezután tegyük egy műanyag dobozba, és öntsünk rá tejet. Ezáltal szép puha és szaftos lesz majd a rántott csirkemellfilé, ha kisütjük. Majd lefedve, tegyük a hűtőbe egy pár órára, vagy egy egész éjszakára.

Ezt követően, csöpögtessük le, és töröljük szárazra, papírtörlővel. Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel szórjuk meg, ízesítsük a csirkemellet.


Ezt követően készítsük el a panírozáshoz az alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket.

Panírozás: 
(3 tányérba téve: 1. rizsliszt 2. tojás keverék 3. zsemlemorzsa keverék az alábbiak szerint.)
Első tányér: 
rizsliszt
egy csipet *Himalája só
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet)
Második tányér:
 
3 tojás 
egy csipet *Himalája só
egy csipet *ötbors durvára darált fűszer itt
1 ek mascarpone - szobahőmérsékletű
2 ek tejszín
Harmadik tányér: 
egy nagy maréknyi mandula
1 bögre Corn Flakes natúr kukoricapehely itt 
együtt összedarálva.


A csirkemellfilét liszt, aztán tojásos keverék, majd a mandulás-corn flakes
keverékbe mártsuk bele, forgassuk meg. Tegyük egy tálcára az elkészült, panírozott húsokat.

Egy serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt, és hevítsük fel és ebbe süssük ki a panírozott húst. Ha elkészült, szedjük tányérra


A salátának valót vágjuk fel, és tegyük egy tálba. Az öntetnek való hozzávalókat öntsük, egy kis befőttes üvegbe, majd fűszerezzük, rá a tetőt és jól rázzuk össze. Majd tálalásnál locsoljuk meg az öntettel a salátát.

*Tipp: Ha elkészültünk, megsültek a rántott csirkemell szeletek, szedjük papírtörlőre, de egymás mellé rakosgassuk a húst, és ne egymásra, mert különben a hőtől, vagyis a gőztől felpuhul a panír és nem marad ropogós az állaga. Ez minden rántott dologra érvényes, függetlenül, hogy gluténos, vagy gluténmentes rántott ételről van szó.

Ha elkészültünk, tálalhatjuk is kedves családunknak a mindenki által közkedvelt roppanós bundában sült rántott húst, salátával.


További ötleteim, receptjeim:

Hasonló, de mégis más, vagyis rántott hús különlegességeimet, az alábbi linkre kattintva olvashatod. Érdemes mindegyiket elkészíteni, mert elképesztően finomak. Mivel mi imádjuk a rántott dolgokat, így mint, ahogy fent említettem a bevezetőbe, szeretek újjabbnál újabb recepteket kitalálni, így sosincsen két egyforma rántott hús. :) 

Különleges fűszeres panírban sült rántott hús

Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával 

Nachos rántott csirkeszárnyak, édes-csípős chili szósszal

Fűszeres panírban sült csirkecombok, kapros burgonyasalátával

Pikáns csirkemell, fetával töltött cseresznye paprikával és jégsalátával

Mézzel csurgatott waffle szendvics, ropogós csirkemellel és pirított baconnal

Sajttal és sonkával töltött tarja rolád (Cordon bleu)

Bár ez nem hús, de imádom :)
Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt

Omlós rántott csirkemell, mogyorós bundában, mandarinos salátával

 
Kedves egészségetekre!

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

süti beállítások módosítása