Sajtos bundában panírozott rántott csirkemell baconös spárgával KETO
2020. június 01. írta: Klarissza24

Sajtos bundában panírozott rántott csirkemell baconös spárgával KETO

Mert ropogósan a legjobb!

 

Ez mindig jó választás. :)


Laktató és finom, rántott hús, fincsi sajtos bundában. :) Ha szereted a rántott csirkemellet, ezt tuti készítsd el, isteni finom, omlós és puha hús, különleges bundában. Hozzá csempésztem még egy kis ropogós gombát is. Ebédre, vacsira, egy kis baconös spárgával, isteni.

Tuti nem maradtok éhesek, és nagyon finom, sőt igazi vendégváró finomság is lehet. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni.

 

 

Sajtos bundában panírozott rántott csirkemell, baconös spárgával KETO
Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé
20 dkg csiperkegomba
Fűszerek:
Himalája só
édes-erős steak bors
chili pehely
cayennen bors 
Panírozáshoz:
bambuszrozsliszt
2 db tojás
kb. 100 ml  mandulatej 
egy csipet Himalája só
kb. 2 dkg sajt – reszelve
mandulaliszt vagy 80% szénhidrátcsökkentett kenyér keto vagy ennek a keveréke vagy őrölt mandula vagy keto nachos chips – összetörve/darálva recept itt)
Sütéshez:
kókuszolaj itt
(kókuszolaj jótékony hatásáról itt olvashattok)
Köret:

1-2 csomag spárga
1 csomag apróra vágott bacon
½ szál póréhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma - reszelve
egy csipet Himalája só
egy csipet ­ötbors durvára darált fűszer
egy csipet chili pehely
1 db nagy citrom - reszelt héja - a végén
kis darabka vaj (vaj és nem margarin!)
kis darabka kókuszzsír

A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 



Sajtos bundában panírozott rántott csirkemell, baconös spárgával KETO
elkészítése:

A csirkemellfiléket keresztbe kettévágjuk. Így kapunk 4 szeletet.

Ezt követően, a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, himalája só, édes-erős steak bors, chili pehely, cayennen bors, ízlés szerint.
Ezt követően készítsük el a panírozáshoz az alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket.


Panírozás: 
(3 tányérba téve: 1. bambuszrozsliszt 2. tojás-tejes keverék 3. mandulaliszt az alábbiak szerint:)
Első tányér: 
bambuszrozsliszt
egy csipet Himalája só
(aki nem gluténérzékeny, az használhat búzalisztet)
Második tányér:
 
2 tojás 
egy csipet Himalája só
kb. 100 ml mandulatej
Harmadik tányér: 
mandulaliszt vagy 80% szénhidrátcsökkentett kenyér megpirítva, ledarálva keto vagy kettő keveréke, vagy őrölt mandula vagy keto nachos chips összetörve recept itt
Adjuk hozzá a sajtot, reszelve, és kezdődhet a panírozás.)


A csirkemellfilét liszt, aztán tojásos keverék, majd a sajtos keverékbe mártsuk bele, forgassuk meg. Tegyük egy tálcára az elkészült, panírozott húsokat. Majd a gombákat vágjuk félbe, így könnyebb panírozni, ezeket is fűszerezzük és panírozzuk be.


Egy serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt, és hevítsük fel és ebbe süssük ki a panírozott csirkemellet és a gombát. Ha elkészült, szedjük tányérraAkinek van frituja az abba is kisütheti.

*Tipp: Ha elkészültünk, szedjük papírtörlőre, de egymás mellé rakosgassuk a húst, és ne egymásra, mert különben a hőtől, vagyis a gőztől felpuhul a panír és nem marad ropogós az állaga. Ez minden rántott dologra érvényes. Mindegy milyen panírt használunk.

Amíg sül a csirkemell addig egy fazékban forraljunk vizet, tegyünk bele ½ kk-nyi sót és egy ½ kk-nyi szódabikarbónát, így szép zöld színe marad a spárgának. :)

*Spárga tisztítása: Vegyük két kezünk közé egy spárga szálat, úgy, hogy egyik kezünkkel középtájt a mutató és hüvelykujjunk közé csippentjük, a másik kezünk két ujjával pedig fogjuk meg a tönkjét. Hajlítsuk egészen addig, amíg ketté nem törik. Utána igazítsuk a többi spárgához és késsel vágjuk le a többi spárga szára is. De ha nincs kedved így bíbelődni, akkor a végétől 2 cm-t vágj le, kb. ennyi szokott lenni, ami felesleges a zöldségből. 

Ha felforrt a víz, egy szűrőbe tegyük bele a spárgát és tegyük bele a forrásban lévő vízbe, majd blansírozzuk 5-6 percig, ha nagyon zsenge, de ha nem akkor kell neki 6-8 perc is, majd ezt követően vegyük ki és öblítsük le hideg vízzel, vagy tegyük jeges vízbe a spárgát. Így leállítjuk a főzést.



Egy nagyobb serpenyőbe vagy wokba, hevítsük egy kis kókuszsírt, dobjuk bele az apróra vágott bacont. Majd pirítsuk, ha kész, akkor adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát, fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymát, és chili pehelyt, és vajat, pirítsuk egy kicsit, majd dobjuk rá a spárgát, sózzuk, borsozzuk. Pár percig kell csak pirítani, majd reszelt citromhéjat adjuk hozzá, keverjük össze és szedjük ki tányérra.

Ha elkészültünk, tálalhatjuk is kedves családunknak a mindenki által közkedvelt finom extra ropogós rántott húst, gombával és baconos spárgával.


Ezt láttad már?
Rántott hús különlegességeimet, az alábbi linkre kattintva olvashatod. Érdemes mindegyiket elkészíteni, mert elképesztően finomak. Mivel mi imádjuk a rántott dolgokat, így mindig kitalálok új recepteket, és így sose lesz unalmas és ugyanaz. :)

Különleges fűszeres panírban sült rántott hús

Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával 

Nachos rántott csirkeszárnyak, édes-csípős chili szósszal

Fűszeres panírban sült csirkecombok, kapros burgonyasalátával

Pikáns csirkemell, fetával töltött cseresznye paprikával és jégsalátával

Mézzel csurgatott waffle szendvics, ropogós csirkemellel és pirított baconnal

Sajttal és sonkával töltött tarja rolád (Cordon bleu)

Bár ez nem hús, de imádom :)
Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt

Majonézes színes krumpli saláta, csirkemell ropogóssal

Különleges rántott csirkemell roppanós bundában, tejszínes krémes krumplipürével, narancsos salátával 

Amerikai steak fűszeres sajttal töltött csirkemell rolád 

Omlós rántott csirkemell, mogyorós bundában, mandarinos salátával


Kedves egészségetekre!

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása